tirsdag 28. januar 2014

UDI REGELVERK - KOLANORDMENN

§ 8-3. Kola-nordmenn

For søker som er etterkommer av norske borgere som utvandret til Murmansk eller Arkhangelsk fylke i Russland fra annen halvdel av 1800-tallet og frem til den russiske grensen ble stengt på slutten av 1920-tallet, og som er innvilget oppholdstillatelse fordi vedkommende har nærmere bestemt tilknytning til Norge, gjelder ikke vilkårene i statsborgerloven § 7 første ledd bokstav d og e.

Søkeren må likevel ha oppholdt seg i riket de siste to årene med oppholdstillatelser eller av minst ett års varighet. Opphold i en eller flere søknadsperioder medregnes i toårsperioden.

 For søker som har inngått ekteskap før innreise til Norge med person som innvilges eller er innvilget tillatelse som nevnt i første ledd og som innvilges norsk statsborgerskap, skal det ved anvendelse av reglene i statsborgerloven § 12 første ledd femte punktum legges til grunn at søkeren er norskgift ved ekteskapets inngåelse. Treårskravet i statsborgerloven § 12 første ledd gjelder ikke. Annet ledd gjelder tilsvarende for registrerte partnere og for samboere

Kilde: UDI regelverk

Fire nordmenn: En nordmann og tre Kolanordmenn!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar